Reist u graag met iemand samen of heeft u hulpmiddelen of bagage? Hieronder leest u waar u dan rekening mee moet houden.

Een medereiziger is iemand die samen met u van hetzelfde voertuig gebruik maakt.  Geef, als u uw rit bestelt, door als u met een medereiziger of OV-begeleider reist. Uw reisgenoot of begeleider moet tegelijk met u in- en uitstappen.

Voor de medisch begeleider zijn er andere regels (zie kopje ‘medisch begeleider’).

Medereiziger

Als uw medereiziger ook een Omnibuzz pas heeft, kan hij/zij meereizen en betaalt deze persoon het voor hem of haar geldende tarief (eigen bijdrage).

Als uw medereiziger geen Omnibuzz pas heeft, dan betaalt deze persoon een gereduceerd tarief (bekijk de actuele tarieven op de pagina Tarieven en Reisbudget).

OV-begeleider

Als u een OV-begeleiderskaart van Argonaut heeft die geregistreerd staat bij Omnibuzz dan kan één persoon gratis meereizen. Een OV-begeleiderskaart vraagt u aan bij Argonaut, telefoonnummer 030-2354661.

Verplichte begeleider

Een verplichte begeleider moet altijd met u meerijden. Hij/zij helpt u tijdens de rit bij handelingen waartoe de chauffeur niet bevoegd is. Deze begeleider reist gratis mee. De indicatie verplichte begeleiding wordt afgegeven door de gemeente. Let op, deze indicatie is enkel voor het verrichten van medische handelingen tijdens het vervoer. De klant is zelf verantwoordelijk voor het vinden van een begeleider.

Registratie of verlenging OV-begeleiderskaart

U heeft uw nieuwe OV-begeleiderskaart aangevraagd en gekregen van Argonaut. U kunt de nieuwe kaart registreren door een kopie van deze kaart te sturen naar Omnibuzz.

Ook de verlenging van uw OV-begeleiderskaart loopt via Argonaut. Als uw OV-begeleiderskaart is verlengd, moet u deze bij Omnibuzz registreren. Dit kunt u doen door een kopie van deze kaart naar Omnibuzz te sturen.

Wij registreren de kaart en sturen u altijd een ontvangstbevestiging. Vanaf dat moment kunt u met gratis begeleiding (blijven) reizen.

Geeft u bij het bestellen van de rit aan dat u met een medereiziger, medisch begeleider of OV-begeleider reist. Uw reisgenoot of begeleider stapt tegelijk met u in- en uit.

Kinderen

Kinderen tot vier jaar mogen gratis met een betalende klant mee. Elke betalende klant mag maximaal drie kinderen (tot vier jaar) gratis meenemen.

Kinderen mogen vanaf 12 jaar zelfstandig reizen. Tot 12 jaar krijgen ze een verplichte medisch begeleider toegekend. Vanaf 12 jaar mogen ze ook als begeleider fungeren.

Hulpmiddelen

  • Rollator.
  • Rolstoel.
  • Scootmobiel.
  • SOHO-, ADL-, signaal- en blindengeleidehonden mits deze geregistreerd zijn bij Omnibuzz.

Bagage

U kunt maximaal de volgende bagage meenemen:

  • 2 boodschappentassen óf
  • 2 pakketjes ter grootte van een boodschappentas óf
  • 1 groot bagagestuk (bijvoorbeeld een weekendtas of koffer) meenemen.

We vragen u deze bagage aan te melden bij de Ritreservering. Heeft u meer handbagage of grote bagage die een extra zitplaats in beslag neemt? Dan bepaalt de chauffeur of daar plaats voor is in de bus of taxi. U loopt dan het risico dat u het niet kunt meenemen.

Huisdieren

Huisdieren mogen niet meereizen met Omnibuzz. Een uitzondering wordt gemaakt voor SOHO-, ADL-, signaal- en blindengeleidehonden. Zorgt u ervoor dat uw begeleidingshond is geregistreerd bij Omnibuzz door een kopie van het certificaat aan ons op te sturen.