Reist u graag met iemand samen of heeft u hulpmiddelen of bagage? Hier leest u waar u dan rekening mee moet houden.

Medereiziger

Als uw medereiziger ook een Omnibuzz pas heeft, kan hij/zij meereizen en betaalt deze persoon het voor hem of haar geldende tarief (eigen bijdrage).

Als uw medereiziger geen Omnibuzz pas heeft, betaalt deze een gereduceerd tarief (bekijk de actuele tarieven op de pagina Tarieven en Reisbudget).

OV-begeleider

Als u een OV-begeleiderskaart van Argonaut heeft die geregistreerd staat bij Omnibuzz, kan één persoon gratis meereizen. Een OV-begeleiderskaart vraagt u aan bij Argonaut, telefoonnummer 030-2354661.

Registratie of verlenging OV-begeleiderskaart

U heeft uw nieuwe OV-begeleiderskaart aangevraagd en gekregen van Argonaut. Registreer de nieuwe kaart door een kopie van deze kaart te sturen naar Omnibuzz.

Ook de verlenging van uw OV-begeleiderskaart loopt via Argonaut. Als uw OV-begeleiderskaart door Argonaut is verlengd, moet u deze bij Omnibuzz registreren. Dit kunt u doen door een kopie van deze kaart naar Omnibuzz te sturen. Wij registreren de kaart en vanaf dat moment kunt u met gratis begeleiding (blijven) reizen.

Geef bij het bestellen van de rit aan dat u met een medereiziger, verplichte begeleider of OV-begeleider reist. Uw reisgenoot of begeleider stapt tegelijk met u in en uit.

Verplichte begeleider

Een verplichte begeleider moet altijd met u meerijden. Hij/zij helpt u tijdens de rit bij handelingen die de chauffeur niet mag uitvoeren. Deze begeleider reist gratis mee. De indicatie verplichte begeleiding wordt afgegeven door de gemeente. Let op, deze indicatie is enkel voor het verrichten van medische handelingen tijdens het vervoer. De klant is zelf verantwoordelijk voor het vinden van een begeleider.

Kinderen

Kinderen tot 12 jaar mogen uitsluitend reizen onder begeleiding. Tot 12 jaar krijgen ze een verplichte begeleider toegekend. Kinderen mogen vanaf 12 jaar zelfstandig reizen en als begeleider fungeren.

Kinderen tot 4 jaar mogen gratis met een betalende klant mee. Elke betalende klant mag maximaal 3kinderen (tot 4 jaar) gratis meenemen.

Hulpmiddelen

  • Rollator.
  • Rolstoel.
  • Scootmobiel.
  • SOHO-, ADL-, signaal- en blindengeleidehonden, mits deze geregistreerd zijn bij Omnibuzz.

Bagage

U kunt maximaal de volgende bagage meenemen:

  • 2 boodschappentassen óf
  • 2 pakketjes ter grootte van een boodschappentas óf
  • 1 groot bagagestuk (bijvoorbeeld een weekendtas of koffer).

Wij vragen u deze bagage aan te melden bij de afdeling ritreservering. Als u meer handbagage of grote bagage heeft die een extra zitplaats in beslag neemt, bepaalt de chauffeur of daar plaats voor is in de bus of taxi. U loopt dan het risico dat u het niet kunt meenemen.

Huisdieren

Huisdieren mogen niet meereizen met Omnibuzz. Een uitzondering wordt gemaakt voor SOHO-, ADL-, signaal- en blindengeleidehonden. Zorgt u ervoor dat uw begeleidingshond is geregistreerd bij Omnibuzz. Stuur voor de registratie een kopie van het certificaat naar aan onze klantenservice.