Wij vragen u vriendelijk uw rit, indien mogelijk, de dag vóórdat u wilt reizen, te reserveren. Als u dit doet, kan het taxibedrijf namelijk nóg beter regelen dat uw rit op tijd wordt uitgevoerd.

Officieel kunt u telefonisch uw rit(ten) weer tot 1 uur van tevoren boeken. Via de mail, de website en het klantportaal kunt u uw rit(ten) weer tot 2 uur van tevoren boeken. Bij het telefonisch reserveren van uw rit doet de callagent een gezondheidscheck. Hij/zij vraag of u de afgelopen 24 uur klachten (hoesten, verkoudheid, koorts) heeft gehad. U moet namelijk 24 uur klachtenvrij zijn als u met Omnibuzz wilt reizen.

Als u uw ritten via het klantenportaal, online of per e-mail reserveert, vindt er ook een gezondheidscheck plaats. U kunt alleen een rit boeken als u deze allemaal met 'nee’ kunt beantwoorden.

Hoelang deze gezondheidscheck nog moet worden uitgevoerd, is niet bekend.Als u ieder een eigen pas heeft en samen wilt reizen, kunt u dit weer als vanouds boeken. U meldt bij uw reservering dat u met 2 pashouders bent. Voor beide personen gelden dan wel alle veiligheidsmaatregelen.

Als u uw rit boekt, mogen wij u niet vragen of u gevaccineerd bent. U hoeft ook niet te melden of u wel/niet gevaccineerd bent. Wij vragen niet of u wilt reizen met niet-gevaccineerde personen. Het wel of niet gevaccineerd zijn speelt geen rol in het vervoer. Klanten mogen altijd reizen als ze de vragen in de gezondheidscheck allemaal met ‘nee’ kunnen beantwoorden, een chirurgisch mondkapje dragen en de algemene hygiënemaatregelen in acht nemen. Het reizen met reizigers die aan deze voorwaarden voldoen is volgens de regering veilig. Dit geldt voor alle medereizigers (partner, cliënten van een woongroep).

Wij brengen u niet naar een testlocatie omdat u mogelijk besmet bent met het coronavirus en daardoor andere reizigers of de chauffeur kunt besmetten. U kunt zélf een rit bestellen bij de taxibedrijven. Zij voeren een extra zwaar protocol uit en zorgen ervoor dat u veilig naar de test kunt reizen. De GGD’s zullen klanten die zo reizen gewoon testen.

Vervoer naar de vaccinatielocatie is voor klanten gratis.

Terug naar boven