Vanaf 25 september 2021 mogen alle zitplaatsen in de bussen en de personenauto weer worden gebruikt. Iedereen (gevaccineerd/niet gevaccineerd) mag dus in de bussen en personenauto mee, mits u alle vragen in de gezondheidscheck met ‘nee’ heeft beantwoord, u een chirurgisch mondkapje draagt en de andere hygiënemaatregelen tijdens het vervoer in acht neemt.

De indicatie ‘voorin’ is vanaf 25 september ook weer mogelijk, mits u een mondkapje draagt. Voor klanten waarvan de gemeente aan Omnibuzz heeft aangegeven dat ze geen mondkapje kunnen dragen verandert er niets. De speciale afspraken die met hen zijn gemaakt blijven gelden.

Ook mag het kamer tot kamer vervoer weer uitgevoerd worden en mag de chauffeur zich weer binnen melden (niet wachten).

Of de chauffeur wel/niet gevaccineerd is, mogen/kunnen wij u niet vertellen. Hij hoeft u dat ook niet te vertellen. Het wel of niet gevaccineerd zijn speelt geen rol. Het reizen met een chauffeur is veilig als hij/zij tijdens het rijden een chirurgisch mondkapje draagt en de extra hygiënemaatregelen uitvoert. De taxichauffeur mag niet werken als hij/zij corona gerelateerde klachten of een coronabesmetting heeft. De chauffeur mag niet naar uw vaccinatiebewijs vragen. U hoeft dit ook niet te laten zien als u instapt of op te sturen of mailen aan Omnibuzz.

De chauffeur voert wél, vlak voor vertrek een gezondheidscheck uit door het stellen van een paar vragen. Als hij dan vindt dat u toch klachten heeft, mag hij/zij weigeren u mee te nemen.

Uw pas wordt niet doorgehaald voor het registeren van uw rit. Neem als u gaat reizen wél uw pas mee omdat er belangrijke telefoonnummers staan.

Terug naar boven