Als u ziek bent en/of corona-achtige klachten heeft (koorts, verkoudheid, hoesten), blijft u thuis, ook als u al gevaccineerd bent. U mag weer reizen als u hier helemaal van genezen bent. 
Als u door een andere ziekte niet meer zelfstandig kunt reizen, kunt u contact opnemen met de Wmo-afdeling van uw gemeente. Zij beoordelen of er begeleiding of een andere indicatie kan worden afgegeven, zodat u wel met Omnibuzz kunt blijven reizen.

Als u met Omnibuzz wilt reizen, moet u uw handen desinfecteren. U hoeft geen handschoenen te dragen, maar als u daardoor extra gerust reist, mag dat. Zorg er dan wel voor dat u steeds met schone handschoenen reist. Het is overigens veiliger als u uw handen voor en na de rit wast (minimaal 20 seconden met zeep en onder stromend water, waarbij de hele hand aan bod komt). Als u uw handen niet kunt wassen, gebruik dan handdesinfectiegel.

U mag altijd reizen als u alle vragen van de gezondheidscheck met ‘nee’ kunt beantwoorden. Ook draagt u een chirurgisch mondkapje en neemt de algemene hygiënemaatregelen in acht. Het reizen met reizigers die aan deze voorwaarden voldoen is volgens de regering veilig.

Het taxibedrijf neemt ook de vereiste hygiënemaatregelen. De taxi wordt tussen de ritten regelmatig extra geventileerd en de deurgreep, armleuning, veiligheidsgordel en andere contactpunten worden regelmatig gedesinfecteerd.

Hoelang de bussen nog coronaproof ingericht blijven, weten wij niet. Wij zullen dit in overleg met de taxibedrijven bekijken. Het hangt ook van de versoepelingen die de regering gaat doorvoeren.

 

Terug naar boven