Ja, de chauffeur moet een medisch mondkapje dragen.

Ja, de chauffeur draagt een medisch mondkapje.
De chauffeur mag u weer hierbij helpen. Hij/zij zal de punten die moeten worden aangeraakt desinfecteren.
U kunt alleen zonder mondkapje met Omnibuzz reizen als u hiervoor een medische reden heeft. U dient dan een medische verklaring van een onafhankelijke specialist of huisarts te hebben. Deze verklaring moet ook bekend zijn bij de Wmo-afdeling van uw gemeente. Zij geven aan Omnibuzz door dat u een medische reden heeft voor het niet dragen van een mondkapje en wij informeren het taxibedrijf hierover. Overigens moet u deze medische verklaring ook bij u hebben als u gaat reizen met Omnibuzz.
Reden hiervoor is dat de veiligheidsregio’s in Limburg, om het risico op coronabesmetting te beperken, besloten hebben dat het dragen van een mondkapje verplicht is. Bovendien gaan weer steeds meer mensen reizen met Omnibuzz hetgeen betekent dat er meer mensen dichter bij elkaar zitten in onze busjes en taxi’s.
Ja, dat is een verplichting van de regering. De callcenter medewerker zal u wat vragen stellen. De gezondheidscheck staat op deze website. De callcenter medewerker zal u vragen of u de laatste 24 uur klachten heeft gehad als hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden en/ of benauwdheid. U dient 24 uur klachtenvrij te zijn voor u met Omnibuzz mag reizen. Mocht u in uw nabije omgeving te maken hebben (gehad) met corona, voer dan de gezondheidscheck uit zodat u weet of u met Omnibuzz kunt reizen.
Jawel. Na het openen van de webpagina worden er direct een paar vragen gesteld. U kunt alleen maar een rit boeken als u deze allemaal met 'nee’ kunt beantwoorden.
Jawel. Ook als u de ritten per e-mail boekt, worden de gezondheidsvragen gesteld. U moet verklaren dat u deze allemaal met 'nee’ kunt beantwoorden.
Nee, met dit soort klachten kunt u niet met Omnibuzz reizen. Dit is trouwens een algemene richtlijn van de regering. Bij deze genoemde klachten verwacht de regering dat mensen thuisblijven.
Ja, want dat is een verplichting van de regering. De chauffeur voert, vlak voor vertrek, een gezondheidscheck uit door het stellen van een paar vragen.
Ja, dat kan wanneer de chauffeur vindt dat u bij de gezondheidscheck toch klachten heeft.
Nee, Omnibuzz kan u niet naar de testlocatie van de GGD brengen. De testlocaties hebben regelmatig te maken met wachttijden. Het vervoer van Omnibuzz is gecombineerd vervoer. Dit betekent dat er andere klanten bij u in het voertuig kunnen zitten. Een ronde door een teststraat met vertragingen is dan niet gewenst. Daarnaast bent u mogelijk besmet met het coronavirus en dan is reizen met andere reizigers niet toegestaan.
Omdat u regelmatig dichter dan 1,5 meter bij chauffeur en medereizigers komt, moet u een mondkapje dragen.
Nee, dat mag niet. Het protocol schrijft een mondkapje voor. Een mondkapje zorgt ervoor dat de mond- en neusstreek helemaal is afgesloten. Bij een faceshield is dit niet het geval.
Ja. U kunt deze kopen bij uw supermarkt, Kruidvat, Etos, Hema, enzovoort. Ten aanzien van mondkapjes stellen we dezelfde eisen als in het Openbaar Vervoer. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor de mondkapjesinstructie.
U kunt ook wasbare stoffen mondkapjes kopen of zelf maken. Op internet zijn hiervoor naaipatronen te vinden. Laat u ook goed informeren over het dragen en schoonmaken.
Ja dat mag weer. De chauffeur mag u ook weer helpen met het inklappen en inladen van de rollator.
Ja, uw scootmobiel mag weer mee want het protocol is per 1 juli opnieuw versoepeld.
Ja, u kunt weer naar België en Duitsland reizen.
Het taxibedrijf zal de nodige hygiënemaatregelen nemen. De chauffeur draagt een medisch mondkapje en gebruikt handschoenen. De taxi wordt tussen de ritten zoveel mogelijk geventileerd en regelmatig gepoetst (desinfecteren van deurgreep, armleuning, veiligheidsgordel).
Volgens de regering en het nieuwe protocol is dit niet na elke rit noodzakelijk. Wel moet tussen de ritten regelmatig extra worden geventileerd (laten doorwaaien) en moeten de deurgreep, armleuning, veiligheidsgordel en andere contactpunten regelmatig worden gedesinfecteerd.
U hoeft geen handschoenen te dragen. Wanneer u daardoor extra gerust reist mag u ze wel dragen. Zorg er dan wel voor dat u steeds met schone handschoenen reist. Met eerder gebruikte handschoenen loopt u de kans dat u ongewild het virus verspreidt naar andere reizigers en naar uzelf. Het is in principe veiliger als u uw handen voor en na de rit wast (minimaal 20 seconden met zeep en onder stromend water, waarbij de hele hand aan bod komt). Als u uw handen niet kunt wassen op het aankomstadres, gebruik dan handdesinfectiegel.
Voor het registreren van de rit, wordt uw pas niet meer doorgehaald. Neem uw pas wel mee omdat daar uw pasnummer en belangrijke telefoonnummers op staan.
Betaling van de eigen bijdrage met contant geld is nog steeds niet toegestaan. Na afloop van elke maand ontvangt u van ons een rekening met een overzicht van de gereden ritten. U kunt uw betalingen naar Omnibuzz overmaken of gebruik maken van automatisch incasso. Wanneer u nog geen gebruik maakt van een automatisch incasso kunt u zich bij onze klantenservice melden. Wij sturen u dan een sepaformulier om de machtiging voor het incasso te regelen.
U kunt weer 7 dagen per week reizen tot 24.00 uur (dit was 22.00 uur).
Telefonisch kunt u uw rit(ten) weer tot 1 uur van tevoren boeken. Via de mail en het klantportaal kunt u uw rit(ten) weer tot 2 uur van tevoren boeken.
Dit stopt niet. Het is alleen mogelijk om op rekening te rijden.
Wanneer u wel op rekening rijdt, maar nog geen incassomachtiging heeft afgegeven, kunt u het beste contact opnemen met onze klantenservice. U krijgt vervolgens een sepa-formulier toegestuurd. Wanneer we dit volledig ingevuld terug hebben, kunnen we de incassoregeling in orde maken. U kunt uw wens telefonisch kenbaar maken via onze klantenservice: telefoonnummer 0900-3310550, of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld uw pasnummer en naam en geef aan dat u een incassomachtiging wilt afgeven.
Wanneer u ziek bent en nog coronasymptomen hebt mag u pas weer reizen wanneer u hier helemaal van genezen bent. Vraag dit aan uw huisarts. Wanneer u door een andere ziekte niet meer zelfstandig kunt reizen, kunt u hierover contact opnemen met uw gemeente (afdeling Wmo). Zij beoordelen of er begeleiding of een andere indicatie kan worden afgegeven, zodat u wel met Omnibuzz kunt blijven reizen.
U kunt uw automatische incasso intrekken door contact op te nemen met de onze klantenservice: telefoonnummer 0900-3310550, of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld uw naam en pasnummer en geef door dat u de automatische incasso wilt beëindigen. Het stopzetten van het op rekening rijden is niet mogelijk. Met contant geld betalen bij de chauffeur is en blijft niet mogelijk.
Omnibuzz verstuurt de laatste tijd veel brieven omdat de coronamaatregelen veel invloed hebben op onze maatschappij en ook op het Wmo-vervoer dat Omnibuzz verzorgt. Deze brieven zullen we u blijven sturen om u op de hoogte te houden van de laatste maatregelen. Mocht u deze brieven niet op papier willen ontvangen, dan kunt u ze ook via de mail ontvangen. U kunt uw e-mailadres doorgeven aan onze klantenservice: telefoonnummer 0900-3310550, of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. uw pasnummer en naam. Vermeld in de e-mail dat u voortaan geen brieven maar mails wilt ontvangen.
De brieven worden allemaal verstuurd naar de post- of e-mailadressen die bij ons geregistreerd staan. Het niet ontvangen van een brief kan verschillende oorzaken hebben. Neem contact op met onze klantenservice: telefoonnummer 0900-3310550, of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uw gegevens te controleren.
Wanneer u verkouden bent mag u, ook met mondkapje, niet met Omnibuzz reizen. Het mondkapje is slechts bedoeld als extra zekerheid.
Wanneer u ieder een eigen pas heeft en samen wilt reizen, kunt u dit weer als vanouds boeken. U meldt bij uw reservering dat u met 2 pashouders bent. Voor beide personen gelden dan wel alle veiligheidsmaatregelen die in de brief die u heeft ontvangen en in deze vragenlijst worden uitgelegd.
Om contact met de chauffeur zo veel mogelijk te vermijden, is het contant betalen in de auto conform instructies uit het landelijke protocol afgeschaft. Alle klanten van Omnibuzz rijden nu op rekening.
Aan het begin van de nieuwe maand ontvangt u vervolgens een overzicht van de door u gemaakte ritten. Wanneer u een VEP-pas heeft en ook gebruik heeft gemaakt van de bus of trein, ziet u ook deze reizen op de factuur terug. Deze factuur kunt u via de post ontvangen. U kunt de factuur ook per mail ontvangen. U ontvangt de factuur dan minimaal 2 dagen eerder dan wanneer deze per post aan u wordt verzonden. Wilt u uw factuur via de mail ontvangen? Geef dan uw e-mailadres door aan onze klantenservice: telefoonnummer 0900-3310550, of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld dat u uw factuur per e-mail wilt ontvangen.
U kunt uw factuur per post of per mail ontvangen. Per mail ontvangt u uw factuur minimaal 2 dagen eerder dan wanneer deze per post naar u gestuurd wordt. U kunt uw voorkeur doorgeven via onze klantenservice: telefoonnummer 0900-3310550, of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
- Wij zorgen er actief voor dat onze klanten ook in deze coronatijd veilig vervoerd kunnen worden en wanneer mogelijk weer meer kunnen gaan reizen. Daarvoor voeren we overleg met de regering, rijksambtenaren, het RIVM, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, onze eigen Limburgse gemeenten, collega organisaties, KNV Taxi (zij vertegenwoordigen de vervoerders die Omnibuzz-vervoer of ander zorgvervoer rijden) en onze Omnibuzz-vervoerders.
- Wij gaan niet op huisbezoeken bij klanten.
- Onze medewerkers van de stafafdelingen werken zoveel mogelijk thuis.
- Wij ontvangen zo weinig mogelijk bezoek van externen op kantoor.
- Wij monitoren hoeveel telefoongesprekken en mails er bij onze klantenservice en ritreservering binnenkomen.
- Wij hebben onze telefoonboodschap die u hoort als u in de wachtstand staat, aangepast.