Weet u dat u met de Voor Elkaar Pas gebruik kunt maken van het openbaar vervoer, zoals de bus en de trein? Dit kan eenvoudig en vertrouwd, zodat u veilig en zorgeloos op reis kunt.

Met het OV is uw bestemming binnen handbereik

Omnibuzz en Arriva

Omnibuzz heeft samen met Arriva de Voor Elkaar Pas ontwikkeld. Met deze pas kunt u zowel in het OV als met Omnibuzz vervoer reizen; met één pas kunt u dus op meerdere manieren reizen.

Het reizen met OV heeft vele voordelen: 

  • U bent niet meer alleen afhankelijk van het Omnibuzz vervoer
  • U hoeft u niet aan te melden voor een rit met het OV en kunt zelf bepalen hoe laat u reist
  • Het is gemiddeld goedkoper dan reizen met Omnibuzz vervoer
  • De Voor Elkaar Pas kan direct na ontvangst gebruikt worden

Reis met korting in het OV

Met de Voor Elkaar Pas krijgt u in Limburg via Omnibuzz korting op het reguliere OV-tarief van Arriva. In de OV-bussen van Arriva krijgt u altijd 37% korting. In de treinen van Arriva krijgt u na negen uur 's ochtends 25% korting. Deze korting wordt automatisch verrekend. Omnibuzz incasseert de vervoerskosten van het OV en van het Omnibuzz-vervoer achteraf via één gezamenlijke digitale factuur. 

Neem gratis een begeleider mee

U kunt bij de Voor Elkaar Pas een tweede pas (begeleiderspas) aanvragen zodat er altijd iemand gratis kan meereizen in de bussen en treinen van Arriva. U kiest zelf per rit wie met u meereist. De kaart is alleen bedoeld voor een begeleider en mag alleen in combinatie met de Voor Elkaar Pas gebruikt worden.

Altijd in- en uitchecken

Net als met de reguliere OV-Chipkaart checkt u met de Voor Elkaar Pas (en begeleiderspas) altijd in op het station of de halte waar u instapt en checkt u uit op het station of halte waar u uitstapt. Let goed op op de treinstations. Hier staan mogelijk palen of poortjes van meerdere vervoerders. Kies altijd de paal of het poortje van de vervoerder waarmee u reist (Arriva is blauw, NS is geel).

Arriva verzorgt het OV met toegankelijke bussen en treinen

  • De meeste haltes en alle stations hebben een gelijkvloerse instap.
  • In de bus en trein is er ruimte voor rollators, rolstoelen en fietsen.
  • De vriendelijke chauffeur of steward helpen u graag. Wees niet bang om hem/haar iets te vragen. 

Plan uw reis

Ga naar de reisplanner Ga naar ikwilvervoer.nl

Kosten van de Voor Elkaar Pas

U betaalt voor de Voor Elkaar Pas € 8,00 per jaar. U kunt bij de Voor Elkaar Pas een begeleiderspas aanvragen zodat er altijd iemand gratis met u kan meereizen in de bussen en treinen van Arriva. Indien u geen begeleiderskaart wenst, betaalt u voor de Voor Elkaar Pas € 6,50 per jaar.

Voor Elkaar Pas aanvragen

U kunt de Voor Elkaar Pas via Omnibuzz aanvragen via onze klantenservice via 0900 – 33 10 550. De algemene voorwaarden en een aantal veelgestelde vragen staan hieronder.

Vragen en meer informatie

Heeft u vragen? In onderstaande lijst met veel gestelde vragen zult u veel antwoorden vinden. Heeft u een andere vraag, neem dan gerust contact op met de Klantenservice van Omnibuzz op 0900 – 33 10 550.


Klik hier voor de meest gestelde vragen over de Voor Elkaar Pas

 

Terug naar boven