Omnibuzz is een gemeenschappelijke regeling van 30 Limburgse gemeenten en draagt zorg voor een goede uitvoering van het Wmo-vervoer. Deelnemers in Omnibuzz zijn de gemeenten Beek, Beekdaelen, Beesel, Bergen, Brunssum, Echt-Susteren, Eijsden-Margraten, Gennep, Gulpen-Wittem, Heerlen, Horst aan de Maas, Kerkrade, Landgraaf, Leudal, Maasgouw, Maastricht, Meerssen, Nederweert, Peel en Maas, Roerdalen, Roermond, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg, Venlo, Venray, Voerendaal en Weert.

Het algemeen bestuur heeft Mevr. M. Smitsmans-Burhenne benoemd tot voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Omnibuzz. Directeur van Omnibuzz is dhr. G.M.F. Vreuls.

 

loading...
Missie

De missie van Omnibuzz is als volgt:

 

Goed, veilig, betrouwbaar en betaalbaar doelgroepenvervoer voor nu en later

 

Omnibuzz zorgt dat klanten (ook diegenen die daarbij ondersteuning nodig hebben) optimaal vervoerd worden en daardoor deel kunnen blijven nemen aan maatschappelijke activiteiten. Omnibuzz werkt in overleg met opdrachtgevers en klanten continu aan kwaliteitsverbeteringen en beheersbaarheid van vervoers- vormen. Het efficiënter organiseren van vervoer levert resultaten op duurzaamheid (minder voertuigen nodig) en zorgt dat vervoer binnen de gemeentelijke begrotingen mogelijk blijft.

Dit sluit aan bij de (al ingezette) kanteling van het sociale domein, het bevorderen van zelfredzaamheid en het zo veel als mogelijk gebruik maken van algemeen (voor iedere burger) toegankelijke voorzieningen (bijvoorbeeld openbaar vervoer). De intentie is deelname aan de samenleving in de brede zin zoveel mogelijk te bevorderen, ook door Social Return On Investment.

Bestuur

Omnibuzz heeft, zoals is geregeld in de gemeenschappelijke regeling, twee bestuursorganen:

Algemeen bestuur

Het belangrijkste orgaan van Omnibuzz is het algemeen bestuur. Het algemeen bestuur bestaat uit 30 vertegenwoordigers van de deelnemende gemeenten.

GemeenteNaam
Beek Thijs van Es
Beekdaelen Jos Timmermans
Bergen Claudia Plonjee
Brunssum Servie L'espoir
Echt-Susteren Geert Frische
Eijsden-Margraten Chris Piatek
Gennep Rob Janssen
Gulpen-Wittem P. Franssen
Heerlen Peter van Zutphen
Horst aan de Maas Roy Bouten
Kerkrade Leo Jongen
Landgraaf Alex Schiffeler
Leudal Mart Janssen
Maasgouw Math Wilms
Maastricht Anita Bastiaans
Meerssen Rein Dupont
Nederweert Carla Dieteren
Peel en Maas Anget Mestrom
Roerdalen Eugenie Cuijpers
Roermond Marianne Smitsmans
Simpelveld Thijs Gulpen
Sittard-Geleen Ton Raven
Stein Hub Janssen
Vaals Paul de Graauw
Valkenburg Remy Meijers
Venlo Frans Schatorje
Venray Anne Thielen
Voerendaal Harry Coenen
Weert Paul Sterk

 

Dagelijks bestuur

GemeenteNaam
Beekdaelen Jos Timmermans
Heerlen Peter van Zutphen
Horst aan de Maas Roy Bouten
Maastricht Anita Bastiaans
Roermond Marianne Smitsmans
Sittard Geleen Ton Raven
Venlo Frans Schatorje
Vergaderingen

Het algemeen bestuur vergadert in 2021 op:

DatumLocatie
16 december 2020 MS Teams
28 april 2021 nog te bepalen
01 juli 2021 nog te bepalent
8 december 2021 nog te bepalent

Alle vergaderingen vinden plaats van 14.00 tot 17.00 uur en zijn openbaar. Wilt u deze bijwonen? Meld u dan uiterlijk één week voorafgaand aan de vergadering aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Organogram

Onderstaand het organogram van de Omnibuzz organisatie. Klik op de afbeelding van het organogram om deze groter weer te geven

 

De Omnibuzz organisatie wordt geleid door de directeur van Omnibuzz. De Directeur wordt ondersteunt door de stafafdelingen HR, Management Ondersteuning, de OR en door tijdelijke externe expertise. Ommibuzz left verantwoording af aan het Dagelijks bestuur, het algemeen bestuurt en de Limburgse gemeenten. De directeur geeft tevens leiding aan 3 stafafdelingen zijnde 1) uitvoering verantwoordelijk voor relatiebeheer vervoerder, callcenter ritaanname en planning, 2) Advies en projecten, verantwoordelijk voor relatiebeheer gemeenten, communicatie, PR, inkoop vervoer, centraal meldpunt klachten en advies en projecten en 3) afdeling bedrijfsvoering, verantwoordelijk voor financien, klantadministratie en facilitaire zaken.

Taken

Omnibuzz vervoert klanten met een Wmo-indicatie. Omnibuzz zorgt voor het vervoer, de vervoerspas, het goed functioneren van de taxipoints en de afhandeling van eventuele klachten. Daarnaast controleert Omnibuzz de uitvoering van het vervoer voor 30 gemeenten in Limburg.

Klantenservice

Klanten kunnen bij de Klantenservice terecht voor:

  • Algemene klantinformatie
  • Registreren van rekeningrijden, indicaties, hulpmiddelen, vervoerspecificaties
  • Maken en verzenden van vervoerspassen
  • Doorgeven van een verloren of defecte vervoerspas
  • Opvragen van rittenoverzicht
  • Opvragen van facturen
  • Registratie van begeleidingskaarten.

Centraal meldpunt klachten

Klanten kunnen met hun klacht terecht bij het Centraal Meldpunt Klachten (CMK). De medewerkers van het meldpunt nemen de klacht aan en bewaken het klachtenproces. Ook kan de status van de klacht hier opgevraagd worden. Daarnaast informeert het CMK de klant over een eventuele bezwaarprocedure.

Publicaties