Witte Mercedez taxibus met Omnibuzz logo in rode en blauwe kleur, waarbij de mannelijke chauffeur een vrouwelijke klant van Omnibuzz laat uitstappen. De klant en chauffeur dragen een mondkapje.

Omnibuzz heeft vanaf het eerste moment dat er coronamaatregelen zijn genomen (maart 2020) het vervoer veilig uitgevoerd. In de eerste maanden na de coronamaatregelen zagen wij het vervoer drastisch teruglopen. Veel klanten bleven thuis. Gelukkig rijden we weer 60% van het aantal ritten en daar zijn we heel blij mee.

Blij zijn wij ook met onze chauffeurs. Velen behoren tot de kwetsbare doelgroep. Ondanks het feit dat zij zich zorgen maken, blijven ze voor ons rijden omdat het vervoer goed geregeld is en de veiligheidsmaatregelen goed zijn. Daar hebben wij veel waardering voor.

Waarom rijden we 40% van de ritten nog niet?

Er is echter ook nog een groot aantal klanten dat niet met ons reist. Omdat wij benieuwd waren naar hun redenen, hebben wij ze gebeld en hiernaar gevraagd.

Zij geven aan dat zij niet bang zijn om besmet te worden tijdens het vervoer omdat wij, samen met de taxibedrijven en de chauffeurs, ervoor zorgen dat zij veilig worden vervoerd:

  • De callagents voeren een gezondheidscheck uit.
  • De chauffeur draagt een mondkapje.
  • De klant draagt een mondkapje.
  • De taxi wordt zoveel mogelijk geventileerd.
  • De taxi wordt regelmatig gedesinfecteerd (deurgreep, armleuning, veiligheidsgordel).

Dat zij niet reizen heeft voornamelijk te maken met persoonlijke en/of medische redenen. Andere klanten mogen nog niet reizen of hebben geen vervoer nodig omdat hun activiteiten niet doorgaan. Helaas kunnen wij daar weinig aan doen. Wij zullen er alles aan blijven doen om u veilig te laten reizen. Daar mag u op rekenen!

Tot ziens in onze busjes en taxi’s.

Guido Vreuls, directeur Omnibuzz